Dne 23. 5. 2025 úspěšně obhájila na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity Brno svou dizertační práci s názvem „Fenotypová a genotypová charakterizace bakterií mléčného kvašení a bifidobakterií za účelem přípravy probiotické kompozice“ MVDr. Kateřina Kavanová. Práce byla vypracována pod vedením školitelek Mg. Moniky Morávkové, Ph.D. a následně Mgr. Magdalény Crhánové, Ph.D. v laboratořích výzkumné skupiny Probiotika a zdraví zvířat na Oddělení mikrobiologie a antimikrobiální rezistence. Práce se zaměřila na výběr vhodných bakterií mléčného kvašení z trávicího traktu divokých a domácích prasat s probiotickým potenciálem určených pro selata po odstavu. Dizertační práce vznikla díky finanční podpoře v rámci projektů Národní agentury pro zemědělský výzkum QK1910351 a QL24010234.