Kure

Kuřata budou zdravější i díky novým probiotikům. Krok od schválení jejich výroby

Výzkumný tým doc. RNDr. Ivana Rychlíka, Ph.D., studoval složení a rozvoj střevní mikroflóry především u kuřat v rámci pětiletého projektu s názvem „Probiotické bakterie střevní mikroflóry jako základ zdraví a pohody zvířat- Probiotika“ financovaného ze zdrojů Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. „Kuřata se v komerční produkci líhnou bez kontaktu se slepicí. Proto sledujeme, jaké bakterie se za experimentálních podmínek přenášejí ze slepice na kuřata. Ty se snažíme získat, pomnožit a sestavovat z nich probiotické preparáty o přesně definovaném složení. Podobný přístup zkoušíme i u selat,“ uvedl doc. Rychlík, který byl garantem projektu.

Více informací o projektu a o jeho výstupech se dozvíte v článku s doc. Rychlíkem: ZDE a také z krátkého videa: ZDE