Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v. v. i. ve spolupráci s Výzkumným ústavem mlékárenským s.r.o. si Vás dovolují pozvat na MIKROBIOLOGICKÝ WEBINÁŘ , který se uskuteční 25. 11. 2021 od 10.00 do 12.00 hod.
Vysílán bude z VÚVeLu, odkaz na on – line platformu je uveden v pozvánce.
Program webináře:
- Perzistence vybraných původců alimentárních onemocnění, hygienických indikátorů a možnosti jejich eliminace z prostředí potravinářských podniků – představení a cíle projektu.
Mgr. Helena Juřicová, Ph.D. (VÚVeL Brno) - Vyšetření mléčných a masných výrobků z tržní sítě ČR
Mgr. Kristýna Kořená (VÚVeL Brno) - Výskyt a charakterizace Listeria monocytogenes v tatarských biftecích
Ing. Lucie Hlucháňová (VÚVeL Brno) - Staphylococcus aureus v balených masných výrobcích z tržní sítě
Mgr. Martina Florianová, Ph.D. (VÚVeL Brno) - Posuzování rezistence bakterií vůči záhřevu na (sub)pasterační teploty
Ing. Irena Němečková, Ph.D., Ing. Šárka Trešlová, Ing. Eliška Lešková (VÚM Praha) - Bakteriální toxin kolibaktin
Mgr. Nicol Straková, Ph.D. (VÚVeL Brno) - Laktobacily z trávicího traktu prasat jako potenciální rezervoár ATB rezistence pro patogenní mikroorganismy
Mgr. Monika Morávková, Ph.D. (VÚVeL Brno)